ЗА НАС

Лидер в производството на мобилни зарядни станции!

        Производственото предприятие в град Шабла е основано през есента на 1974 г., като завод за опаковъчна техника „ЗОТ” към Хранмаш град Стара Загора. Основната дейност на завода е производство на машини за опаковъчна техника и хранително-вкусовата промишленост. ЗОТ съществува до 1980 г. От 1980 г. завода се премества в нова сграда, в която се намира и в момента, и се преименува в Електромеханичен завод. Основната дейност е производство на токови измервателни трансформатори за ниско напрежение. В паралел с основното производство са съществували и други производства – цех за стъклоровингови изделия, цех за производство на радари, механичен цех, цех за електромагнитни спирачки и цех за задвижвания.
   През 1984 г. е въведено ново производство на дросели и напреженови трансформатори за електрозадвижвания с високомоментни постояннотокови двигатели. От 1991 г. завода носи името „Елпром ЕМЗ“ и запазва основното си производство токови измервателни трансформатори ниско напрежение.
        През 2000 г. са направени конструктивни промени на токови трансформатори ниско напрежение, като са подобрени техническите характеристики, което ги направи конкурентно способни на пазара. Произвежда се гама маслени монофазни и трифазни трансформатори.
       От 2002 г. е въведено ново производство на токови измервателни трансформатори за средно напрежение до 20кV, чиято гама се разширява с все нови и нови типове, търсещи се на съвременния пазар.

       Продукцията на “Елпром ЕМЗ” ООД многократно печели златни медали на  Есенния Технически Панаир в град Пловдив.

– 2001 г. –  отличие за токови трансформатори ниско напрежение,
– 2004 г. – наградена е гамата монофазни маслени трансформатори за стълбов монтаж,
– 2007 г. – медал за гамата токови измервателни трансформатори за средно напрежение,
– 2017 г. – диплом и златен медал за новата гама зарядни станции за електромобили за домашно и обществено ползване.

        “Елпром ЕМЗ” ООД произвежда още монофазни и трифазни дросели с въздушна междина и номинална мощност до 400kVAr, понижаващи и повишаващи сухи трансформатори по зададени технически параметри на клиента.

          За разработка на богата гама зарядни станции и за цялостен принос за развитието на електрическата мобилност в България, през 2018 г. “Елпром ЕМЗ” ООД става носител на престижната награда Кубратов меч в седмото издание на националната браншова организация за електрическа мобилност (ИКЕМ).

Свали .pdf